Neem contact met ons op

Fijn dat je ons benadert! We kijken ernaar uit om je antwoord te geven. Om je gelijk in contact te kunnen brengen met de juiste persoon vragen we je een keuze te maken uit het uitklapmenu hieronder.

Selecting an option from the drop-down will update the content below and the selected option will replace the drop-down text

Belangstelling voor een baan bij Five Guys? Bekijk onze Vacatures-pagina

Franchisemogelijkheden

Five Guys is opgericht in 1986 en is een door een familie gerunde en geëxploiteerde restaurantketen. We zijn in 2002 met franchising begonnen en we zijn trots op de franchisenemers die zich bij ons hebben aangesloten en ons bedrijf hebben laten groeien van vijf vestigingen naar bijna 1400 locaties in acht landen.

Belangstelling om mee te doen? Op dit moment zijn we alleen geïnteresseerd in franchisepartners buiten de Verenigde Staten.

Vul ons formulier in zodat we je in contact kunnen brengen met ons franchise-verkoopteam!

Beschikbare markten voor ontwikkeling

In markten buiten de Verenigde Staten bieden wij franchisemogelijkheden. Vul ons formulier in.

We zijn blij te kunnen melden dat we momenteel uitverkocht zijn in de Verenigde Staten en Canada. Onze franchisenemers zijn hard aan het werk om de ontwikkeling van hun territoria af te ronden.

Interesse in locaties voor franchise:
Persoonlijke gegevens:
Vul alsjeblieft onze eerste vragenlijst in:

Algemene vragen

Heb je een vraag die niet in onze Veelgestelde vragen staat? Wil je ons laten weten hoe je ervaring bij Five Guys was? Vul het onderstaande formulier in en wij zullen zo snel mogelijk reageren. Fijn dat je de tijd neemt om ons te benaderen!

Veelgestelde vragen

Waarom serveert Five Guys alleen doorbakken hamburgers?

Door al onze burgers te bakken tot ze sappig en doorbakken zijn, bereiken we twee doelen:

 1. Het product is altijd van consistente kwaliteit
 2. Er wordt ruimschoots aan de normen van de gezondheidsdienst voor rundergehakt voldaan

We begrijpen dat mensen verschillende meningen hebben over hoe lang je een burger moet bakken voor de optimale smaak; wij vinden dat onze burgers het lekkerst zijn als ze sappig en doorbakken zijn.

Werkt Five Guys met biologisch rundvlees of scharrelvlees?
Alhoewel we geen biologisch rundvlees of scharrelvlees gebruiken, koopt onze distributeur het vlees wel in bij grootste vleesleveranciers van de VS, die verplicht zijn het vee op humane wijze te behandelen en alle procedures van het Amerikaanse ministerie van Landbouw te volgen.
Zit er roze slijm in de burgers van Five Guys?
Five Guys werkt met hoogwaardig 80/20 rundergehakt van de schouder, van jonge stieren en vaarzen, dat geen koeienvlees of restjes afgesneden vet bevat. Wij gebruiken geen ammonia om ons rundergehakt te behandelen. Er zit dus GEEN ‘roze slijm’ in onze burgers. Ons rundvlees is afkomstig van bedrijven die zulke methoden NIET gebruiken.
Is Five Guys glutenvrij?
Onze broodjes bevatten eieren, soja, zuivel en gluten.
Hebben jullie iets op het menu dat geschikt is voor vegetariërs?
Ja, in zekere zin. Ons vegabroodje en kaastosti zijn geschikt voor lacto-ovo-vegetariërs. Besef wel dat er op ons vegabroodje GEEN vegetarische burger zit. Ons vegabroodje bestaat uit zoveel vegetarische toppings als je maar wilt op ons basisbroodje. Je kunt er naar wens kaas aan toevoegen. Ons brood wordt geroosterd, maar meestal op een andere bakplaat dan de vleesproducten. Er is echter altijd kans op kruisbesmetting, dus vraag het voor de zekerheid even na bij de vestiging waar je je broodje bestelt. Onze friet bestaat uit echte aardappelen die in 100% pindaolie wordt gebakken; het is zelfs geschikt voor een veganistisch eetpatroon.
Bevatten producten van Five Guys soja of zuivelproducten?
Onze broodjes bevatten zowel soja als zuivelproducten.
Waar kan ik informatie vinden over de voedingswaarde van eten van Five Guys?
Onze voedingswaarde-informatie is op deze website te vinden. Haal een exemplaar van onze voedingswaardewijzer, waarop je alle informatie over de voedingswaarde van ieder ingrediënt kunt vinden, zodat je je eigen burger kunt samenstellen!
Wat voor soort pindaolie gebruikt Five Guys?
We gebruiken 100% pindaolie die geraffineerd is en precies genoeg conserveermiddelen bevat (minder dan 0,004%, zodat de olie niet schuimt wanneer we onze friet erin laten zakken!).
Waarom mogen we geen pinda's mee naar buiten nemen?
Hoewel het zelden voorkomt dat het tegenkomen van pinda’s een allergische reactie veroorzaakt, willen we het risico beperken dat iemand zonder het te weten in contact komt met pinda's.
Als zoveel mensen allergisch zijn voor pinda's, waarom biedt Five Guys ze dan nog steeds aan?
De afgelopen 20 jaar zijn pinda's onlosmakelijk verbonden geraakt met de identiteit van Five Guys. We willen natuurlijk iedereen welkom heten in onze vestigingen, maar tegelijkertijd willen we onze pinda-etende gasten ook niet teleurstellen. We zorgen ervoor dat we bordjes op de deur en in onze vestigingen hebben dat we pinda's in open dozen hebben staan, want we zouden nooit willen dat iemand zijn gezondheid riskeert door naar onze restaurants te komen.
Is Five Guys een beursgenoteerd bedrijf?
Five Guys is een particulier bedrijf en we hebben momenteel geen plannen om de beurs op te gaan. We krijgen die vraag echter vaak en we beschouwen het als een compliment. Bedankt!
Biedt Five Guys catering?
Helaas bieden we geen catering aan, omdat de kwaliteit van ons voedsel onder die omstandigheden achteruit gaat. We kunnen wel grote bestellingen verzorgen en raden je aan om die vooraf telefonisch door te geven of grote bestellingen naar je plaatselijke vestiging te faxen.
Heeft Five Guys cadeaubonnen?
We verkopen cadeaubonnen in vrijwel alle vestigingen. Ze zijn geldig bij alle Five Guys-locaties. Onze cadeaubonnen kunnen ook online worden gekocht.
Wil Five Guys extra dingen op het menu zetten (zoals milkshakes en chili con carne en zo)?
Onze gedachte is dat we ons op een paar dingen concentreren en die zo goed mogelijk maken. We veranderen onze menu niet vaak, maar we houden wel rekening met de feedback van klanten. In een aantal vestigingen loopt een test met milkshakes. We proberen soms producten uit in bepaalde regio´s, maar je kunt er zeker van zijn dat we alleen iets testen als het van de beste kwaliteit is en dat we het alleen in al onze vestigingen verkopen als het ook echt bij Five Guys past.
Hoe kom ik erachter wanneer een vestiging bij mij in de buurt open gaat?
Five Guys opent voortdurend nieuwe locaties in het land en we doen ons best om de vestigingen die de komende maanden open gaan op de website te zetten. Helaas weten we zelden lang vooraf op welke datum een vestiging precies open zal gaan; dat is vaak pas enkele dagen ervoor bekend, dus kunnen we je helaas geen openingsdatum geven.
Geeft Five Guys kortingsbonnen of korting?
Five Guys biedt geen kortingsbonnen of kortingen. Zelfs Five Guys-medewerkers krijgen alleen gratis hamburgers als ze in de vestiging aan het werk zijn! Waarom? We streven ernaar elke dag weer producten van een zo hoog mogelijke kwaliteit tegen een redelijke prijs te leveren! We geven geen korting op de prijs van ons product, omdat we weigeren afbreuk te doen aan de kwaliteit ervan.
Kan ik ergens Five Guys-T-shirts kopen?
Onze online shop is momenteel niet beschikbaar. We verkopen GEEN T-shirts petjes enz. in onze filialen, omdat we ervoor willen zorgen dat we ons op het belangrijkste deel van de Five Guys-ervaring concentreren: de burgers en de friet!

Is je vraag nog niet beantwoord?

Wij zijn dol op vragen! Vul ons feedback formulier in om ons te bereiken. Als je een vraag of feedback hebt voor een specifieke vestiging, sturen we je vraag rechtstreeks naar de vestiging, zodat ze je zelf antwoord kunnen geven. Bedankt dat je de tijd neemt om ons te schrijven!

PERS- EN MARKETINGVRAGEN

Als je een marketing- of advertentie-idee of -service voor onze marketingafdeling hebt, vul dan het onderstaande formulier in. Iemand van de afdeling neemt contact met je op als de mogelijkheid goed bij Five Guys past. Houd er rekening mee dat Five Guys niet aan traditionele reclame doet en het grootste gedeelte van het marketingbudget voor de interne bonusprogramma's voor werknemers gebruikt.

Vragen over onroerend goed

Five Guys blijft over de hele wereld uitbreiden en we zijn altijd op zoek naar geweldige locaties voor nieuwe vestigingen. Als je denkt dat Five Guys perfect bij je ontwikkelingsproject zou passen, neem dan contact op met onze afdeling franchise-ontwikkeling door het onderstaande formulier in te vullen (inclusief gegevens over de locatie en je contactgegevens).

VEREISTEN VOOR FIVE GUYS-LOCATIE

 • Grootte: 185 tot 278 vierkante meter, afhankelijk van het projectvolume
 • Zichtbaarheid: Hoekpand of hoofdeindlocatie is ideaal, maar tussenpanden worden in overweging genomen
 • Architectuur: Het gebouw moet een uniek of vooruitstrevend architectonisch karakter hebben
 • Gevel: Minimaal 9,7 meter breed
 • Plafondhoogte: 4.25 meter (zichtbare leidingen/dakstoel verdient de voorkeur)
 • HVAC: Geschikt voor restaurant met keuken: Moet commercieel kunnen worden geïnstalleerd afzuigkap tegen een redelijke prijs 1 ton koeling voor elke 45 meter
 • Gasservice: 6 cm inkomende gasleiding
 • Parkeergelegenheid: Bij voorkeur 35 eigen parkeerplaatsen (indien het geen gebied is met veel voetgangers)
 • Borden, bewegwijzering: Er moet ruimte zijn voor de Five Guys-borden: De borden buiten moeten zo groot zijn dat ze op een afstand van 75 meter goed te zien zijn en minstens 120 cm hoog zijn
24 uurs-hotline voor feedback van klanten
0800 0900 021
FGE International B.V.
Piet Heinkade 55
1019 GM Amsterdam
The Netherlands