Het verhaal van Five Guys

De moeder van Jerry Murrell, de oprichter van Five Guys, zei altijd tegen hem: “Als je iemand goed kan knippen, een goede borrel kan schenken achter de bar, of een lekkere hamburger kan maken, dan kun je altijd je brood verdienen in Amerika.”

Naar beneden scrollen

Five Guys is een favoriet in Washington DC sinds 1986, toen Jerry en Janie Murrell de vier jonge Murrell-broers de volgende wijze raad gaven: “Start een bedrijf of ga studeren.” De bedrijfsoptie won en de familie Murrell opende een afhaalzaakje voor hamburgers in Arlington in Virginia.

Onder leiding van Jerry en Janie serveerde de familie Murrell alleen met de hand gevormde burgers die perfect op een bakplaat werden gebakken en vers gesneden friet, gebakken in pure pindaolie. Al snel had het hamburgerzaakje een schare toegewijde klanten. Dat viel op bij de pers. Klanten verkozen hun hamburger tot de beste in het gebied.

In de jaren tachtig en negentig perfectioneerde de familie Murrell haar eenvoudige systeem. Five Guys was dé plek om een superverse hamburger te halen met alle toppings die je in een versgebakken broodje kan proppen. Broer nummer vijf werd geboren, en niet alleen de familie groeide, maar ook het bedrijf. Er werden vier vestigingen met zitgelegenheid toegevoegd om de groeiende klantenkring te kunnen bedienen.

Begin 2003 begonnen Jerry en Janie en de ‘Five Guys’ franchise-mogelijkheden te bieden. In minder dan 18 maanden had Five Guys Enterprises opties voor meer dan 300 vestigingen verkocht. Het overweldigende succes van het franchisen van een lokaal restaurant werd landelijk nieuws: er verschenen artikelen in vakbladen zoals Nation's Restaurant News, Restaurant Business Magazine en de Franchise Times.

Nu, 30 jaar nadat de eerste Five Guys openging, zijn er over de hele wereld bijna 1700 vestigingen, met nog eens 1500 vestigingen in ontwikkeling. Five Guys blijft in de belangstelling van de media staan en heeft wereldwijd een schare trouwe klanten opgebouwd.

Five Guys-feiten:

  • We gebruiken alleen vers rundergehakt.
  • We gebruiken alleen pindaolie.
  • Er staan geen vriezers in Five Guys-vestigingen, alleen koelingen.

1986

De eerste Five Guys-vestiging wordt in Arlington, Virginia geopend.

1986 - 2001

Five Guys opent vijf vestigingen in het gebied rondom Washington D.C., perfectioneert zijn hamburger en... krijgt een groeiende schare trouwe klanten.

2002

Five Guys concludeert dat meer mensen dan alleen de inwoners van Washington D.C. en omstreken hun hamburgers moeten kunnen proeven en opent franchises in Virginia en Maryland.

2003

Binnen anderhalf jaar is het hele franchisegebied verkocht en Five Guys besluit om in de rest van het land franchises toe te staan.

2003 - Heden

Five Guys breidt uit tot bijna 1700 vestigingen in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Europa en het Midden-Oosten.